Wat zijn de voordelen van een truck tracker

Wat zijn de voordelen van een truck tracker

30 december 2021 0 Door Hubert

Bedrijven die veelvuldig gebruik moeten maken van vrachtwagens zullen veel hebben aan truck trackers. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ze een helder overzicht hebben van de verschillende bedrijfsvoertuigen. Vooral wanneer we het hebben over het monitoren van de voertuigen kan een truck tracker een belangrijke rol spelen. Maar truck tracker biedt niet alleen een helder overzicht over je wagenpark. Er zijn ook andere voordelen die je met het inzetten van een truck tracker zal hebben. Indien je meer wil weten over een truck tracker, dan moet je zeker verder lezen. 

Besparen op brandstof met een truck tracker

Een van de vele voordelen die een truck tracker biedt is het bezuinigen op brandstof. Met een te hoge snelheid rijden kan ervoor zorgen dat je brandstofverbruik aanzienlijk zal stijgen. Een truck tracker is in staat om je een waarschuwing te geven als je de vastgestelde maximale snelheid overschrijdt. Je chauffeurs krijgen op zo een manier regelmatig de terugkoppeling om het snelheid te verminderen op momenten waar het nodig is. Het onnodig laten draaien van je vrachtwagen tijdens langdurige stilstand, is ook een van de redenen waarom de kosten voor brandstof omhoog schieten. Ook in dit geval kan een truck tracker precies aangeven welke vrachtwagen te lang op een bepaalde plek draaiende stilgestaan heeft. Het onnodig draaiende houden van een stilstaande vrachtwagen kan leiden tot verspilling. Verspilling is dat in een bedrijf of onderneming zeker niet gebruikt kan worden. 

Rijgedrag wordt verbeterd met de inzet van een truck tracker

Op een onverantwoorde manier gebruik maken van een bedrijfsvoertuig kan ervoor zorgen dat dit onnodige kosten met zich meebrengt. Omdat een truck tracker verschillende soorten informaties aangaande het rijgedrag kan produceren, ben je als supervisor of leidinggevende in staat om het rijgedrag aan te sturen op een effectieve manier. Maar ook verschillende soorten studies hebben aangetoond dat voertuigen die middels een gps tracking wordt gevolgd een aanmoediging voor werknemers zijn om een efficiëntere rijgedrag tentoon te stellen. Ben je dus naarstig op zoek naar een manier hoe je het rijgedrag van je werknemers kan verbeteren, dan is een truck tracker dé oplossing. 

Truck tracker waarborgt de veiligheid van je vrachtwagen

Een ander voordeel die een truck tracker met zich meebrengt is dat het de veiligheid van je bedrijfsvoertuigen aanzienlijk vergroot. Denk maar aan een situatie waar je bedrijfsvoertuig is gestolen. Met een truck tracker ben jij in staat om binnen de kortste na te trekken waar je truck zich bevindt. In die zin is een truck tracker zeker een must have.