Wat kun je allemaal doen met reachtruck

Wat kun je allemaal doen met reachtruck

9 december 2021 0 Door Hubert

Het kopen van een reachtruck is een handige aankoop wanneer je veel producten moet verplaatsen. Maar voor dat je een reachtruck gaat kopen, is het een goed idee dat je een aantal punten weet over de verschillen tussen een reachtruck en een heftruck. Ook is het goed om te weten wat een reachtruck inhoud. Dat en nog veel meer kun je in de tekst vinden.

Wat en waarvoor is een reachtruck

Een reachtruck lijkt met veel punten op een heftruck, maar het heeft natuurlijk een aantal voordelen. Een reachtruck is erg compact en hierdoor kan hij makkelijk draaien en keren in krappe ruimtes. De reachtruck is zo compact omdat hij bijvoorbeeld geen zitplek heeft. Met een reachtruck sta je boven de motor en de mast kan worden ingeklapt. Dit allemaal zorgt voor een erg kleine machine. De machine heeft ook een elektrische motor. Daarom is de reachtruck geschikt voor binnen gebruik, want zo kunnen er geen uitlaatgassen in het pand ontstaan. Daarnaast is het ook nog goedkoper om een elektrische motor te gebruiken en is een laadpunt voor deze aansluiten een heel stuk gemakkelijker dan benzine vullen of kopen. Een reachtruck is voor hetzelfde gebruik als een heftruck. Dus het verplaatsen van pallets en andere objecten die te zwaar zijn om te tillen. Je kunt ook de reachtruck in bijvoorbeeld een vrachtwagen laden. 

Waarom een reachtruck over een heftruck

Het grootste en beste verschil aan een reachtruck vergeleken met een heftruck, is de mobiliteit. Je kunt makkelijk keren en draaien. Dit zorgt er voor dat je gemakkelijk binnen het magazijn spullen kunt pakken. Dit kan dan ook van hoge locaties zonder dat je vast komt te zitten met je reachtruck. De  reachtruck is namelijk klein genoeg om makkelijk te kunnen draaien. Verder heb je nog het voordeel dat een reachtruck elektrisch is waardoor de reachtruck geen brandstoffen verbruikt. Dit is natuurlijk beter voor de gezondheid van werknemers en ook voor je eigen gezondheid. 

Wat voor reachtrucks zijn er 

Er zijn verschillende soorten reachtrucks. De meeste reachtrucks hebben een plek om te staan, vanwaar je hem kan besturen. Een heftruck heeft altijd een zitplek. Ook zijn er reachtrucks met een zitplek. Deze zijn enkel kleiner omdat je de mast naar binnen kunt draaien. Verder kun je letten op de reachtruck die je koopt, dat er een dak boven de machinist zit. Als je eenmaal in een regenachtige dag buiten rijd, blijf je gelukkig droog. Ook is dit erg handig voor de veiligheid van het personeel.