Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

9 december 2021 0 Door Hubert

Wanneer je een elektrische fiets wilt kopen, wil je natuurlijk een uitstekende fiets scoren. Aangezien het om een redelijk groot bedrag gaat,  moet je natuurlijk van te voren alles weten over het product dat je wilt kopen. Daarom kun je hier alles vinden van wat je moet weten voor het kopen van een elektrische fiets.

Welke elektrische fiets is het beste voor jou

Als je een elektrische fiets gaat kopen, is het belangrijk dat je meerdere opties open hebt staan. Daarom zijn hier een aantal tips waar je op kunt letten bij het kopen van een fiets. Als eerste is het goed om te kijken welke functies elektrische fietsen kunnen hebben en welke je wilt. Elke elektrische fiets heeft trapondersteuning. Dit is dus alleen hulp en geen complete elektrische motor. Sommige e bikes kunnen bijvoorbeeld 20 kilometer per uur terwijl je erg langzaam trapt. Er zijn uitzonderingen, want sommige kunnen nog sneller. Als deze snelheid niks voor jou is kun je natuurlijk ook langzamer. Zo kun je bijvoorbeeld met weinig moeite nog steeds op een normaal tempo fietsen. Verder kun je kijken naar welke mogelijkheden jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een kilometer teller in laten bouwen.  En moeten de fietslampen misschien aangesloten zijn op de fiets zijn accu. 

Hoe kun je de fiets afstellen

Net zoals met elke andere fiets moet de elektrische fiets heren ook gewoon afgestemd worden met de hand. Als je niet weet hoe dit moet kun je het hier vinden. Namelijk je zult als eerste de hoogte van het zadel moeten afstemmen. De regel hiervoor is om deze ongeveer op heuphoogte te zetten. Wel moet je voor veiligheidsredenen natuurlijk met je voeten bij de grond kunnen. Ook is het belangrijk voor de comfort. Als je met je voeten niet bij de grond kunt, is het belangrijk om je zadel nog een stukje lager te stellen. Vervolgens kun je het stuur afstellen. Je stuur moet op de juiste hoogte zitten. Dit kun je afstemmen, door te kijken of je een rechte rug hebt tijdens het fietsen. Als laatste moeten je lichten natuurlijk zo staan dat deze op de juiste hoogte schijnen. Gelukkig wordt dit vaak al gedaan bij de winkel waar je de fiets koopt. 

Soorten elektrische fietsen

Ook bestaan er natuurlijk verschillende soorten elektrische fietsen voor heren. Het ging tot nu toe vrijwel alleen maar over herenfietsen. Maar ook voor de sportievelingen en waaghalzen is er natuurlijk een elektrische fiets, er bestaan namelijk elektrische mountainbikes. Dus als je wat moeite hebt met de berg opkomen of hobbelige paadjes is deze fiets perfect voor jou.