Tips voor een geschikte horeca koelkast

Tips voor een geschikte horeca koelkast

30 oktober 2022 0 Door Hubert

Als je al een keer in een horecazaak bent geweest, is de kans groot dat je een grote horeca koelkast bent tegengekomen. De horeca koelkast is een brede term voor het beschrijven van alle apparatuur die kan worden gebruikt om middelen koud te houden. Een koelkast voor horecazaken heeft verschillende vormen en heeft ook speciale kenmerken. Zo heb je bijvoorbeeld koelkasten speciaal voor display en deze zitten vaak gevuld met drankjes en taarten. Dit zie je vaak terugkomen in een bakkerij, maar je hebt ook veel andere soorten. Het is erg belangrijk om eerst te kijken naar de reden waarom jij een horeca koelkast wilt kopen. Daarnaast is het belangrijk om ook naar andere aspecten te kijken bij het kopen van een koelkast. Wil jij weten waar je allemaal naar moet kijken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Grootte

Een van de belangrijkste aspecten van een horeca koelkast kopen is de maat van de horeca koelkast. Zonder de goede maat te bepalen, is de kans groot dat de horeca koelkast niet voldoet aan jouw wensen en behoeftes. Kijk naar hoeveel producten je wilt opslaan in de koelkast voordat je een koelkast gaat kopen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van jouw restaurant en het aantal klanten dat dagelijks komt. Het is altijd beter om een iets grotere koelkast te kopen, zodat je altijd zeker weet dat alles erin past. Een te kleine horeca koelkast is erg vervelend en dit betekent dat je niet alles goed kunt bewaren.

 

Hierbij is het ook belangrijk om een zuinige horeca koelkast te kopen. Een zuinige horeca koelkast is veel beter om aan te schaffen, omdat je op deze manier juist veel geld kunt besparen. Een zuinige horeca koelkast heeft ook altijd een veel langere levensduur en dat is handig!

De kosten

De kosten van een horeca koelkast kunnen erg uit een lopen en dit komt door de verschillende varianten. Er zijn een hoop verschillende varianten en iedere variant heeft vaak speciale functionaliteiten.  Een horeca koelkast is over het algemeen prijzig, maar je hebt vaak ook goedkopere varianten. Een koelkast met dubbele glazen deuren zijn altijd het duurst, maar dit is in principe helemaal niet nodig. Jouw budget speelt een grote rol bij het uitkiezen van een horeca koelkast. Je kunt er natuurlijk altijd een lening voor nemen, dit kun je zien als een goede investering.