Metalen kan je op verschillende manieren laten bewerken

Metalen kan je op verschillende manieren laten bewerken

2 december 2021 0 Door Hubert

Veel producten en machines worden tegenwoordig gemaakt van verschillende soorten metalen. Metaal is uiteraard een product dat in de meeste gevallen voor veel stevigheid zal zorgen. Er zijn uiteraard verschillende soorten metalen, die allemaal weer een ander doel hebben in het gebruik. Daarom is het als bedrijf zijnde goed om te weten dat er ook bij de bewerking van deze metalen soms onderscheid gemaakt moet worden in de wijze waarop het metaal wordt bewerkt. Het is mogelijk dat je metalen moet laten bewerken voor bijvoorbeeld de juiste formaten van platen of buizen. Ook kan het gebeuren dat je gedetailleerde onderdelen nodig hebt van een bepaald metaal. In deze gevallen zullen vaak meerdere manieren van bewerking ingezet moeten worden om het onderdeel op de juiste wijze te kunnen bewerken en produceren. Het is dan ook goed om te weten welke manieren er gebruikt kunnen worden bij het bewerken van metaal. 

 

Laser 

Eén van de manieren waarop metalen bewerkt kunnen worden is met het gebruik van een laser. Een laser zal ervoor gaan zorgen dat er op een relatief simpele wijze in het metaal gesneden kan gaan worden. Door het gebruik van de laser is dit een klus die redelijk snel en toch zeer goed op detail uitgevoerd kan worden. Ook de afwerking waar de laser voor zal zorgen brengt de best mogelijke kwaliteit aan het metaal. Aluminium bewerken kan bijvoorbeeld gedaan worden door te kiezen voor de laser. Een plaat van aluminium kan hiermee op de juiste wijze op het gewenste formaat gesneden worden, maar ook buizen van aluminium kunnen met de buislaser worden bewerkt. Hierdoor zijn er verschillende opties waaruit gekozen kan worden om zo altijd het gewenste product als eindresultaat te krijgen. 

 

Kanten 

Het snijden van de metalen op het juiste formaat is uiteraard erg belangrijk om het gewenste product als resultaat te krijgen. Toch is het soms ook nodig om het metaal op de een of andere manier te buigen. Bij plaatbewerking is het vaak nodig dat er speciale hoeken in de platen worden gevormd. Door deze hoeken zal uiteindelijk gezorgd kunnen worden voor het gewenste product dat nodig is om van metaal te gebruiken. Plaatbewerking kan bestaan uit het snijden van een plaat met de laser, maar ook gaat het hierbij vaak om het buigen van de platen. Wanneer metaal gebogen wordt spreken we over kanten. Om metaal te kanten is een speciale machine nodig die zorgt dat er genoeg kracht en gewicht op het metaal komt om deze zo in de gewenste vorm te kunnen buigen.