Het leasen van een auto

Het leasen van een auto

22 december 2021 0 Door Hubert

Een auto leasen kan een verstandige keuze zijn als je de auto niet in éen keer kan kopen. Helaas kan een auto leasen soms ook niet de juiste keuze zijn. Sommige eigenaren van een lease auto hebben alles niet goed geregeld. Daardoor kun je later in de problemen komen. Dat is dan ook de reden dat het handig is wat de voor- en nadelen van een lease auto zijn.

Geen groot bedrag in een keer

Of je nou een financial lease hebt, of een ander soort lease dat maakt eigenlijk niet uit. Bij een financial lease hoef je niet in eén keer een groot bedrag te betalen. Dit is bij elke lease niet zo. Soms zullen ze om een aanbetaling vragen, maar dit is altijd heel veel minder dan het oorspronkelijke bedrag en dit komt bijna niet voor. Dit is een ontzettend groot voordeel, omdat je dan zeker weet dat je het op dat moment kan betalen. Het is namelijk niet zo’n heel erg groot bedrag.

Daarnaast is het ook een nadeel dat je geen groot bedrag betaald. Je hebt dan namelijk al het idee dat de auto van jou is. Bij een financial lease is dat ook zo, maar uiteindelijk moet jij wel maandelijks je afspraken nakomen. Als je dat niet doet, zal de auto eventueel ingenomen kunnen worden. Daarom is het van groot belang dat je zeker weet dat je elke maand zo’n groot bedrag neer kan tellen, want dan ineens is het wel een groot bedrag en dat wil je natuurlijk voorkomen als je een auto gaat leasen.

De auto laten repareren

Als je een auto leasen gaat, zal je een auto kunnen hebben die niet helemaal goed rijdt. Misschien komt dit door een fabrieksfout. Als dat het geval is, dan zal het lease bedrijf de kosten gaan vergoeden. Dat is natuurlijk ideaal, want dan hoef jij zelf er niets voor te betalen. Dat is erg fijn op het moment dat je het geld er niet voor hebt.

Daarnaast is het wel zo dat een auto leasen niet zonder risico’s komt. Als het geen fabrieksfout is, zal een lease bedrijf dit niet gaan vergoeden. Dan moet je het allemaal gewoon zelf gaan betalen. Hier kan een behoorlijk groot verschil tussen zitten. Zelf zal je pas achter dat soort dingen komen op het moment dat je bij de garage naar binnen rijdt. Dat zal niet per se heel erg leuk zijn omdat te gaan horen.