Handelen in cryptomunten, wat heb je daarvoor nodig?

Handelen in cryptomunten, wat heb je daarvoor nodig?

27 maart 2023 0 Door Hubert

Er zijn steeds meer Nederlanders die graag willen gaan handelen in cryptomunten. Dat is zeker niet vreemd, want door het handelen in cryptomunten kun je veel geld verdienen. Mocht je ook willen gaan handelen in cryptomunten, dan is het belangrijk om dit handige artikel eens te lezen. Je vind hier namelijk meer informatie over wat je nodig hebt voor het handelen in cryptomunten. 

 

Voldoende kennis

Wanneer je wilt gaan handelen in cryptomunten is het belangrijk om voldoende kennis te hebben van de verschillende cryptomunten. Je moet dus niet alleen de naam van de cryptomunt kennen, maar ook weten wat voor waarde een cryptomunt daadwerkelijk heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om kennis te hebben van de financiële markt, want het handelen in cryptomunten is vrijwel hetzelfde als het handelen in aandelen en obligaties. Mocht je niet over voldoende kennis beschikken, dan is het verstandig om niet te beginnen met het handelen in cryptomunten. Het is enorm lastig en je kunt snel je inleg verliezen!

 

Cryptomunten en een handelsaccount

Nu je wellicht over voldoende kennis beschikt om te gaan handelen in cryptomunten, is het tijd om de volgende stappen te zetten. De eerste stap die je moet zetten, is het aanmaken van een handelsaccount bij een broker. Het is altijd aan te raden om dit te doen bij een Nederlandse broker. Je bent dan goed beschermd als consument, maar ook heb je meer zekerheid. Een van de beste brokers waar je uit kunt kiezen is Bitvavo. Dit is tevens ook de grootste broker van Nederland. Je kunt gemakkelijk de koers van Vechain bij Bitvavo bijhouden, maar ook Polkadot kopen en Bitcoin omwisselen naar andere cryptomunten. 

 

Een computer met een razendsnelle internetverbinding

Als je gaat handelen in cryptomunten, dan is het verstandig om te handelen op een computer. Dit is ook zeker mogelijk op een mobiele telefoon, maar dit is niet de beste keuze die je kunt maken. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat er op de computer talloze verschillende handige computerprogramma’s zijn waarmee je kan oefenen en handelen. Wat ook erg belangrijk is, is dat je over een razendsnelle internetverbinding beschikt. Hierdoor is het mogelijk om een ‘koop’ of ‘verkoop’ nog sneller te sluiten. Hier minimaliseer je je verliest of maximaliseer je de winst mee. Mocht je niet over een razendsnelle internetverbinding beschikken, dan is het aan te raden om eens te onderzoeken of het gebruiken van een virtuele private server een optie is.