De tofste studentenkamer van de stad

De tofste studentenkamer van de stad

18 december 2021 0 Door Hubert

Gaan studeren, is hartstikke bijzonder en daar komt een hele sloot aan ervaringen bij kijken, zo ook het op jezelf gaan wonen! Een studentenkamer vinden kan al een hele klus zijn maar die een beetje leuk aankleden, als je hem gevonden hebt, dat is al helemaal een opgave. In deze blog vertel ik je hoe je er alsnog iets van kan maken, met verschillende tips. Lees je mee?

Alles fris en fruitig

Aller eerst moet de boel eens grondig aangepakt worden. Helaas, is dat stereotype idee van een rommelige studentenkamer vaak genoeg waar. Tijd dus om de emmers en sopdoeken tevoorschijn te halen en de boel eens goed schoon te maken. Zo weet je zeker dat de boel in ieder geval voor jou weer schoon is, dat heb je alleen in eigen handen.

Slim met de ruimte

Je ruimte is waarschijnlijk niet zo heel groot en dus moet je slim zijn met alles wat je hebt. zo kan je een ruimte opdelen met gipsplaten voor een wand . Zo creeer je een woon en een leefdeel en kan je de twee op een natuurlijke manier gescheiden houden. Haal gipsplaten van Bouwmaat en voor je het weet, heb je één ruimte omgetoverd tot twee. Een goede indeling is cruciaal in een kleinere ruimte waar je rust, plezier hebt en ook moet werken.

Keuzes en prioriteiten

En de beperkte ruimte zorg er ook voor dat je keuzes moet maken wat betreft je erin zet. Zo kan je misschien niet een heel groot bed en een bank kwijt. En dus zal je ene keuze moeten maken en bepalen waar je prioriteit ligt. Wil je een eettafel of een bureau? Allebei zou zonde zijn van de ruimte. Je zou de boel uit kunnen tekeken om te zien waar je wel en niet ruimte voor hebt.

Wat mag wel, en niet?

Als je aan het huren bent, kan je de woonruimte in zijn basis niet zomaar aanpassen. Zo mag je misschien niet de wanden verven of er in boren. Soms mag het wel maar moet je het na  je huurtijd weer opleveren zoals je het gevonden hebt. muren weer wit bijvoorbeeld, mits je deze geverfd hebt. check met je huurbaas of je dingen mag veranderen of niet, en welke voorwaarden er precies aan hangen. Zo voorkom je gezeur en kan je daar rekening mee houden bij het inrichten van je eigen plekje.

Veel woon en studeerplezier gewenst!