De tips voor op vakantie gaan met een hoortoestel

De tips voor op vakantie gaan met een hoortoestel

3 maart 2022 0 Door Hubert

Ga je binnenkort op een welverdiende vakantie en heb je een hoortoestel? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Het is wel zo handig om nog even wat tips en trics door te lezen voor het geval dat. Je weet maar nooit wat er op je vakantie kan gebeuren, een goede voorbereiding is dus zeker niet verkeerd. Zo weet je zeker dat je in ieder geval de vogels kan horen fluiten als je geniet van je prachtige vakantie. 

 

Een aantal tips voor je het huis verlaat

De eerste tip is dan ook om niet je reinigingsproducten vergeten mee te nemen en bewaar batterijen om het maximale uit uw hoortoestellen te halen tijdens de reis en de rest van de vakantie. Dan is de vraag, heb je oplaadbare hoortoestellen? een belangrijke om jezelf te stellen. Laat deze dan op voor vertrek en vergeet niet de oplader mee te nemen in de koffer of handbagage. Het is ook nog erg belangrijk om voor vertrek te checken of u een reisstekker nodig heeft in het land van je bestemming, zodat je ook op vakantie je hoortoestellen gemakkelijk kunt opladen.

 

Ga je voor langere tijd op reis? Bezoek dan voor vertrek de audicien om je hoortoestellen te controleren en grondig schoon te maken. Je weet nooit of er op de plaats van aankomst ook een audicien is en wat die tarieven zullen zijn. Verblijft je in een hotel? Vergeet dan niet om de medewerkers van het hotel te informeren over het gehoorverlies. Zij moeten hiervan op de hoogte zijn indien er een noodgeval is zoals een brand of in ieder geval een evacuatie. 

 

Op reis met het vliegtuig?

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig zijn er een aantal andere factoren die mee komen spelen. Een goede eerste stap is om altijd het personeel te laten weten van het gehoorverlies zodat zij op de hoogte zijn en hiernaar kunnen handelen. Een stoel in het vliegtuig uitkiezen die aan het gangpad grenst is ook een erg goed idee. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de communicatie tussen jou en het personeel te versoepelen. Zo hoeven zij niet over iemand heen om je aandacht te krijgen mocht er iets zijn met het hoortoestel. Ook is een ding om goed in gedachte te houden dan mensen met een hoortoestel niet bij een nooduitgang mogen zitten, wordt er aangeboden om een andere plek in over te nemen let dan op dat dit geen nooduitgangs plek is.